Propapier

Professioneel schuurpapier

Welk schuurpapier

Als je wel eens in de bouwmarkt komt, dan weet je dat er veel verschillende soorten schuurpapier te koop zijn. Het is je vast al eens overkomen dat je hebt gekozen op basis van prijs. Dat is helaas niet altijd de beste manier. Het juiste schuurpapier bepaalt het resultaat van je werk. Of je er nu voor kiest om met de hand te schuren of een schuurmachine gebruikt. Bij Trend24 geven je graag antwoord op de vraag: ‘Welk schuurpapier gebruik ik voor mijn klus?’

Oude verflagen wegschuren

Wil je een (houten) kastje opknappen door deze van een nieuwe kleur te voorzien? Voor het opschuren van oude verfresten heb je wellicht eerder al eens het goedkoopste schuurpapier gebruikt. Goedkoop schuurpapier is gemaakt van glasdeeltjes. Goedkoop schuurpapier heeft als kenmerk dat het snel slijt en volloopt. Je zult merken dat je continu nieuw papier moet gebruiken. Goedkoop is in dit geval duurkoop. Je bent meer tijd kwijt en het kost meer kracht om het kastje te schuren. Of je dit nu met de hand of met de machine doet.

Welk schuurpapier gebruik ik voor om hout glas te schuren?

Wil je iets van hout gladschuren? In plaats van het goedkoopste schuurpapier, raden we je aan om voor granaatschuurpapier te kiezen. Granaatschuurpapier is is met name aanbevolen voor het opschuren van bestaande verflagen. Daarnaast kun je dit type schuurpapier gebruiken voor harde ondergronden (waaronder hout). Door een extra laag in het papier, loopt Granat schuurpapier niet snel vol. Je kunt je klus voltooien zonder continu nieuw schuurpapier te hoeven pakken.

Welk schuurpapier gebruik ik om metaal glad te schuren?

Wil je metaal glad schuren en ben je benieuwd welk schuurpapier je het best kunt gebruiken voor deze klus? We raden je schuurpapier aan van het materiaal Amaril. Amaril is een fijnkorrelig gesteente. Dit type schuurpapier is erg slijtvast en gaat dus lang mee. Zo kun je je klus efficiënt en snel afronden. Het resultaat is prachtig!
Aanrader: Watervast schuurpapier
Wil je een bijzonder gladde afwerking bereiken? Dan raden we je aan om voor watervast schuurpapier te kiezen. Door nat te schuren, heb je ook veel minder last van stofdeeltjes. Deze stofdeeltjes zijn schadelijk voor de gezondheid, waardoor we altijd aanraden een stofmasker op te zetten (zowel bij handmatig als bij machinaal schuren).
Je koopt het online bij Trend24
Nu je weet welk schuurpapier het meest geschikt is voor je klus, wil je natuurlijk het papier ook daadwerkelijk kopen. Bestel het geschikte papier direct online. We wensen je veel plezier bij je klus! Heb je een vraag of wil je meer weten over Trend24? Neem een kijkje bij veelgestelde vragen of bij over ons.
Scroll naar top

Bedankt voor je bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op 25 euro shoptegoed.