Propapier

Professioneel schuurpapier

Professioneel schuurpapier

Op zoek naar professioneel schuurpapier om je meubels opnieuw in de lak te kunnen zetten? Wij van Trend24 helpen je er graag aan! Maar met ons professionele schuurpapier is veel meer mogelijk dan ‘gewoon’ kasten of bankjes schuren. Door de uitgekiende samenstelling en de zeer hoge korrelgrootte die verkrijgbaar is, is ons schuurpapier ook geschikt om verf en andere lagen van metaal te verwijderen. Je kunt hierin zover gaan dat je een polijstend effect bereikt. Kies dus gauw de set die jij nodig hebt en bestel meteen online!

ProPapier schuurpapier

Welke korrelgrootte heb ik nodig?

Bij de keuze voor geschikt professioneel schuurpapier (ProPapier) is het belangrijk te kijken naar de korrelgrootte. Doorgaans heb je schuurpapier met verschillende korrelgroottes nodig om het optimale effect te bereiken. Hoe lager de korrelgrootte, die grofweg loopt van P24 tot P10.000, hoe grover het schuurpapier. Ons professionele schuurpapier is verkrijgbaar vanaf de middelgrove korrel 120 tot de extreem fijne korrel 10.000. Met dit laatstgenoemde professionele schuurpapier kun je de carrosserie van een auto tot in perfectie polijsten. Belangrijk is echter wel dat je de korrelgrootte stapsgewijs opbouwt. Je kunt dus niet zomaar beginnen met een fijne korrel, maar moet eerst voorwerk doen met grover schuurpapier. Hoe kleiner de tussenstapjes, hoe gladder het resultaat.

Het nut van professioneel schuurpapier (ProPapier)

Schuurpapier is natuurlijk overal verkrijgbaar. Je hoeft er niet eens speciaal voor naar de bouwmarkt, maar komt het tegenwoordig zelfs in de supermarkt al tegen. En dan ook nog eens spotgoedkoop! Mooi makkelijk zul je wellicht denken, maar het is wel van belang te beseffen dat er flinke verschillen zijn tussen diverse soorten schuurpapier. Zo valt ‘huismerkschuurpapier’ van de super- of zelfs bouwmarkt vaak snel uit elkaar en verliest het ook al snel zijn schurende effect. Dat komt door de keuze voor goedkoop papier en kwaliteitsarme lijm. Hierdoor laten de schurende korreltjes snel los, waardoor je dus alleen nog papier overhoudt. Zodoende zul je om de haverklap een nieuw vel schuurpapier moeten pakken, waardoor je alsnog duurder uit bent.

Professioneel schuurpapier, dat ook door vakschilders gebruikt wordt, is daarentegen stevig. Het kan veel vaker hergebruikt worden en is door de keuze voor sterke, waterbestendige lijm ook nat te gebruiken. Hiermee bereik je, zeker wanneer het schuurpapier gebruikt om metaal te schuren, een meer polijstend effect. Bij nat gebruik van professioneel schuurpapier vermengen de loskomende korrels zich namelijk met het water tot wat we ‘slurry’ noemen, in plaats van dat ze verloren gaan. Deze methode wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij het polijsten van messen op een wetsteen.

Professioneel schuurpapier (ProPapier) bestellen bij Trend24

Om het gemakkelijk te maken hebben we verschillende sets met professioneel schuurpapier voor je samengesteld. Voor het schuren van houten oppervlakken adviseren we de set van 45 stuks, die ook papier in grovere korrelgroottes als 120, 220 en 320 bevat. Wil je een relatief glad oppervlak van bijvoorbeeld metaal verder polijsten, dan kun je ook met de andere sets aan de slag. Al ons professionele schuurpapier is ruimschoots voorradig en kan vaak binnen één à twee dagen al geleverd worden. Bestel dus vandaag nog jouw professionele schuurpapier bij Trend24! Heb je een vraag of wil je meer weten over Trend24? Neem een kijkje bij veelgestelde vragen of bij over ons.
Scroll naar top

Bedankt voor je bestelling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op 25 euro shoptegoed.